Wat is een e-step?

Wie aan een step denkt, denkt al gauw aan een onschuldig vervoermiddel waar kinderen op rondrijden. Een elektrische step is een moderner voertuig dat steeds populairder wordt. Het is relatief goedkoop, super makkelijk in het verkeer en natuurlijk een milieubewuste keuze.

De e-step is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vooral in de grotere steden zie je de e-step steeds vaker en dat is niet zonder reden. Dit gave voertuig heeft een maximumsnelheid van ongeveer 25 km per uur en kan op de stoep geparkeerd worden. Het is een goed alternatief voor een rit met het openbaar vervoer.

Wie bekend is met Harry Potter zijn vliegensvlugge bezemsteel de Nimbus 2000 begrijpt dat wij hierom onze Nimbus qua naam niks te kort hebben gedaan. De Nimbus E-Step van E-Rebel heeft een krachtige 500 watt motor waardoor hij supersnel optrekt. Het robuuste en grote design van de Nimbus zorgt voor ultra stabiliteit en wegligging. De Nimbus is weggezet met een sterke 10.4 AH accu waardoor hij in goede weercondities en omstandigheden maar liefst 45 tot wel 50 KM rijbereik heeft.

45 - 50 km
500W
25
Al vanaf € 499

E-step kopen

Wil je zelf graag een moderne e-step in bezit hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij E-Rebel is het namelijk mogelijk om zowel particulier als zakelijk een e-step te kopen. Met een e-step reis je heel makkelijk van A naar B. De meeste steps zijn licht van gewicht en opvouwbaar. Je loopt je huis uit, klapt de step open en bent vertrokken.

Waarom kiezen voor een e-step?

Zoals bij alles, zijn er altijd voor- en nadelen. Wij hebben de meest praktische voor je op een rijtje gezet. Hieronder aantal redenen, waarom jij een e-step wilt:

 • Relatief goedkoop
  In vergelijking met andere elektrische vervoermiddelen is de e-step goedkoop. Je kunt er al een kopen vanaf € 499,-. Als je deze prijs vergelijkt met die van een elektrische scooter, valt dat reuze mee. Ook qua onderhoud heb je weinig kosten en de step is gemakkelijk overal naartoe mee te nemen.
 • Milieuvriendelijk
  De elektrische step is natuurlijk een volledig ‘groen’ vervoermiddel. We zijn ons inmiddels allemaal bewust van het milieu en willen daar ook aan bijdragen. De e-step is een innovatie die bijdraagt aan deze milieutrend.
 • Gemakkelijk te rijden
  De scooter is zeer wendbaar en daardoor makkelijk te besturen. Je kunt goed door het drukke verkeer manoeuvreren en daardoor ben je wellicht sneller op je bestemming. Dit is vooral handig als je in de stad bent en het druk is op de weg.
 • Geen files meer
  Omdat je met een e-step de files kunt omzeilen, kom je sneller van A naar B. Vooral voor korte afstanden van 5 tot 25 km in het centrum van de stad kun je soms toch sneller zijn met de elektrische step, dan met bijvoorbeeld de auto. Dat komt omdat je de hoofdwegen kunt mijden en gemakkelijk gebruik kunt maken van de fietspaden.

De nadelen van een e-step

Het grootste nadeel van de elektrische step is dat deze officieel nog niet is goedgekeurd voor de openbare weg in Nederland. Dat betekent dat er modellen zijn waarmee je alleen maar op privéterrein mag rijden. Het blijft leuk, maar voor woon-werkverkeer is het niet zo handig. Daarnaast is het goed om te weten dat elektrische steps een maximale snelheid van 25 kilometer per uur halen. Zolang het gebruik van de steps niet is goedgekeurd is er dus ook geen wetgeving voor en is verzekeren lastig. Wil je dus jouw elektrische step voor meer dan alleen plezierritjes gebruiken? Wil je er bijvoorbeeld echt mee naar je werk? Dan is een e-chopper een beter idee.

Met welke e-step mag ik dan wel de weg op?

Met de grotere steps mag je in principe wél de openbare weg op. Voor de kleine is dat, zoals hierboven benoemd, een ander verhaal. Elektrische steps vallen onder de bromfiets wet, dat betekent dat ze aan bepaalde eisen moeten voldoen. In de toekomst staat het wel op de planning om ook deze steps alsnog te legaliseren. Momenteel zijn er slechts een aantal gemeenten in Nederland waar de kleine steps worden gedoogd. Alle steps met kenteken, die dus wel de weg op mogen, zijn natuurlijk RDW goedgekeurd!

Bekijk ons assortiment e-steps en kies het model dat bij jou past.

Lees verder Lees minder