F.A.Q.

085 - 016 30 99

Wij zijn bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00

Neem contact op
info@e-rebel.nl

Voor vragen kan ook contact met ons gezocht worden via info@e-rebel.nl

Stuur een e-mail
Bezoek ons

Bezoek ons in de winkel in Enschede of Nijverdal en ontdek onze producten in het echt!

Plan je route

Kom langs en ervaar zelf hoe het rijdt, en stel al je vragen aan één van onze adviseurs!

Proefrit maken

Vragen & antwoorden

1.
Wat is een elektrische scooter?
Een elektrische brom- of snorscooter heeft in plaats van een benzinemotorblok een elektromotor waarvan je alleen de accu hoeft op te laden. Daardoor stoot de scooter geen CO2 uit, heb je geen last van uitlaatgassen en bovendien is de motor veel minder storingsgevoelig en fluisterstil. Het bereik is zo’n 60 tot 80 km per accu.
2.
Wat kost een elektrische scooter?
Een elektrische scooter valt in aanschaf vaak wat duurder uit dan een reguliere benzine-scooter, maar is in rijden en onderhoud juist voordeliger. Het opladen van de accu is goedkoper is dan benzinetanken en omdat de elektromotor veel minder snel slijt, ben je weinig kwijt aan onderhoudsbeurten. Bij E-Rebel koop je al een elektrische scooter vanaf €1500,-
3.
Wordt mijn e-scooter rijklaar geleverd?
We willen je graag volledig ontzorgen op het gebied van jouw elektrische vervoermiddel. Al onze e-scooters worden daarom rijklaar afgeleverd. Dat betekent dat je gelijk op je scooter kunt wegrijden wanneer hij is bezorgd! Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor onderdelen, onderhoud en reparatie aan je cruiser. Wel zo handig om één adresje te hebben waar je terecht kan met al je vragen en eventuele problemen.
4.
Heb ik een rijbewijs nodig voor een e-scooter?
Om een elektrische scooter of cruiser te mogen besturen heb je een motorrijbewijs (A), autorijbewijs (B) of een bromfietsrijbewijs (AM) nodig. E-Rebel biedt zowel snorscooters (25 km/h) als bromscooters (45 km/h) aan. Sinds 1 januari 2023 is voor alle scooters en cruisers een helm verplicht.
5.
Wat als ik onderhoud of service aan mijn scooter nodig heb?
Het onderhoud van een elektrische scooter is tot wel 90% minder dan bij een reguliere benzine scooter. Toch moet een e-scooter eens in de zoveel tijd worden nagekeken om maximale prestaties te bevorderen. Bij E-Rebel ontzorgen we je op dit gebied ook volledig, je kunt namelijk altijd bij ons terecht voor onderhoud of reparatie. Bel ons gerust om een afspraak te plannen.
6.
Kan ik mijn eigen vertrektijd bepalen?
Bij E-Rebel werken in vaste blokken van 2 of 3 uur. Je kunt de e-scooters dus huren voor 2 of 3 uur lang. Deze blokken zijn te boeken van 9:00 tot 21:00 uur.
7.
Kan ik mijn scooter op naam laten zetten bij jullie?
Ja, door onze korte lijntjes met het RDW is het mogelijk om je scooter bij ons op naam te laten zetten. Erg handig, want zo kun je er na de aankoop gelijk op wegrijden!
8.
Moet ik borg betalen?
Nee, je hoeft bij ons geen borg te betalen. We werken wel met een eigen risico.
9.
Mogen er twee mensen op een scooter?
Kinderen tot 15 jaar mogen achterop zitten. Voor kinderen van ouder dan 15 jaar of volwassenen geldt dat ze een eigen elektrische scooter moeten huren. Je moet hiervoor in ieder geval in bezit zijn van een bromfietsrijbewijs.
10.
Wat als ik onverhoopt moet annuleren?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je door omstandigheden bent genoodzaakt om te annuleren. Wanneer dit het geval is, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Neem je pas contact op na het startmoment van je uitje, dan brengen wij een toeslag van 25% in rekening.
11.
Wat te doen bij slecht weer?
Het kan natuurlijk zo zijn dat het weer erg tegenvalt op de dag dat je je uitje had gepland bij ons. Als er een enkele bui is voorspelt, kan de tocht uiteraard gewoon doorgaan. Wanneer er de hele dag regen is voorspelt, kunnen we natuurlijk kijken naar andere opties. Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden samen!
12.
Moet ik een helm op?
Ja. Een helm is verplicht. Je kunt van ons gratis een helm lenen. Tevens ontvang je een haarnetje.